Reizēm gribas, kaut ko pilnīgi jaunu un nebijušu, jo ierastie ēdieni mēdz apnikt. Vēl jo vairāk tas attiecas uz salātiem, jo daudzi uz riņķi gatavo “Olivjē” vai “Siļķi kažokā”. Ir laiks pagatavot gardos salātus “Prieks” ar liellopa sirdi.
Pateicoties liellopa sirdij un sēnēm, salāti ir sātīgi, bet ne smagi. Visi produkti lieliski sader kopā, veidojot saskanīgu garšas ansambli. Turklāt, salāti ir tik viegli un ātri pagatavojami, ka ar to tiks galā pat pilnīgi iesācēji kulinārijas jomā.
Salātiem nepieciešamās sastāvdaļas
Vārīta liellopa sirds – 1 gabals
Šampinjonu sēnes – 450 līdz 500 g
Svaigi gurķi – 2 gabali
Ķiploki – 6 daiviņas (bet var stiprumu pielāgot pēc savas gaumes)
Bulgāru pipari – 2 gabali
Sīpols – 1 gabals
Svaigi zaļumi (pēc izvēles) – 40 g
Citronu sula – 1 tējkarote
Olīveļļa
Sāls un citas garšvielas pēc garšas
Salātu pagatavošanas metode
Salātu galvenā sastāvdaļa ir liellopa sirds. Vislabāk, ja to sagatavosiet iepriekšējā dienā, lai salātu pagatavošana būtu ātra.
Tātad, liellopa sirdij noņemiet cīpslas un plēves. Ieteicams pēc tam to turēt aukstā ūdenī vismaz 2 stundas, lai mazinātu specifisko garšu un aromātu. Pēc tam vāra sālsūdenī uz lēnas uguns aptuveni 2 stundas.
Kad liellopa sirds ir sagatavota, varat ķerties pie salātu gatavošanas. Gurķus, piparus, liellopa sirdi sagriež strēmelītēs. Sasmalciniet zaļumus. Sēnes sagriež gareniski un apcep ar pusgredzenos sagrieztu sīpolu. Apcep arī smalki sagrieztu ķiploku.
Dziļā bļodā sajauciet atdzesētās sēnes, sirdi, gurķus, piparus, ķiplokus un zaļumus. Pievienojiet sāli, citas garšvielas un citronu sulu. Pēc tam visu sajauciet ar nelielu daudzumu olīveļļas. Treknākai versijai vari izmantot krējumu vai majonēzi. Tas arī viss – izbaudiet gardos salātus!